in ,

FC Barcelona Femení met 15 speelsters hofleverancier WK in Frankrijk

Het WK Vrouwen in Frankrijk gaat vrijdag van start. FC Barcelona Femení is goed vertegenwoordigd op het mondiale eindtoernooi. Maar liefst vijftien speelsters komen in actie voor hun land.

Nederland Lieke Martens en Stefanie van der Gragt zitten bij de selectie van Nederland. De Oranje Leeuwinnen zitten in poule E met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Spanje Verreweg de meeste speelsters komen uit namens Spanje: tien. Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira, María León, Leila, Aitana, Vicky, Alexia, Patri en Mariona zitten in de defenitieve selectie van ”selección española femenina”. De Spanjaarden zijn samen met Duitsland, China en Zuid-Afrika ingedeeld in poule B.

Engeland Spits Toni Duggan is al jaren een vaste waarde in de Engelse selectie. De Lionesses behoren tot de groep met topfavorieten om het toernooi te winnen. Engeland zit met Schotland, Argentinië en Japan in poule D.

Brazilië Ook in de selectie van de Brazilianen is een speelster van Barcelona actief. Andressa Alves gaat met de As Canarinhas op jacht naar de eerste wereldtitel. Ze nemen het in poule C op tegen Italië, Australië en Jamaica.

Nigeria Asisat Oshoala is opgenomen in de selectie van Nigeria. De Afrikaanse grootmacht moet het in groep A opnemen tegen gastland Frankrijk, Noorwegen en Zuid-Korea.

Arthur en Coutinho verliezen Neymar bij oefenzege op Qatar

D'Angelo Russell FC Barcelona

Basketballer D’Angelo Russell brengt bezoek aan Camp Nou