in ,

Arthur en Coutinho verliezen Neymar bij oefenzege op Qatar

In aanloop naar de Copa América in eigen land oefende Brazilië vannacht tegen Qatar. De gedoodverfde favoriet voor de eindzege, met Barcelona-spelers Arthur en Philippe Coutinho in de basis, won met 2-0. Ondanks de zege werd het toch een pikzwarte avond voor de Goddelijke Kanaries.

Brazilië startte in de sterkst mogelijke opstelling. Naast Arthur en Coutinho begonnen ook voormalig Barcelona-spelers Dani Alves en Neymar in de basis. De Brazilianen hadden weinig te duchten van Qatar en stonden na een klein half uur al op een 2-0 voorsprong. Gabriel Jesus en Richarlison waren de doelpuntenmakers.

Maar zoals hierboven gemeld werd het een pikzwarte avond voor de Brazilianen. Neymar moest namelijk na slechts twintig minuten voetballen het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure. De sterspeler verliet het veld in tranen en de vrees op een zware blessure wordt vanochtend bevestigt. De vedette heeft zijn enkelband afgescheurd, waardoor er een dikke streep door zijn naam kan worden gezet voor de Copa América. Een waanzinnig grote domper voor Brazilië, dat de hoop op goud in eigen land voornamelijk op hem had gevestigd.

Brazilië opent de Copa América op 15 juni met de groepswedstrijd tegen Bolivia.

‘Nelson Semedo is reservebeurt zat en aast op transfer’

FC Barcelona Femení met 15 speelsters hofleverancier WK in Frankrijk