in

‘Nelson Semedo is reservebeurt zat en aast op transfer’

Ondanks het feit dat hij de nodige minuten maakte, kijkt Nelson Semedo met een teleurstellend gevoel terug op het afgelopen seizoen met FC Barcelona. De Portugese vleugelverdediger moest net als in zijn eerste seizoen Sergi Roberto voor zich dulden en niets wijst erop dat dat het komende seizoen niet zo zal zijn. De 25-jarige Semedo hoopt deze zomer dan ook zijn loopbaan voort te kunnen zetten bij een andere club.

Nelson Semedo kwam in de zomer van 2017 voor een bedrag van zo’n 30 miljoen euro over van Benfica. De Portugees had de zware taak om Dani Alves, die na het seizoen 2015/16 vertrok uit Barcelona, te doen vergeten. Daar is hij (nog) niet in geslaagd. Ernesto Valverde lijkt namelijk nog steeds niet onder de indruk te zijn van Semedo. Ook het afgelopen seizoen was Sergi Roberto de rechtsback van Barcelona. Desondanks kwam Semedo het afgelopen seizoen tot een aantal van twintig competitiewedstrijden en maakte hij vijf keer zijn opwachting in de Champions League. In de belangrijkste wedstrijden koos Valverde echter steeds voor Roberto. Zo ook in de desastreus verlopen return op Anfield in de halve finale van het miljoenenbal, waar de buitenwereld stiekem had verwacht dat Semedo in de basis zou starten.

Honderd miljoen

Dinsdag meldden verschillende media dat Atlético Madrid vergaande interesse heeft in de international van Portugal. Vandaag meldt Mundo Deportivo dat Semedo zijn reservebeurt zat is en zijn loopbaan deze zomer hoopt voort te kunnen zetten bij een andere club. De vraag is echter of Barcelona mee wil werken aan een vertrek. Ondanks zijn reservebeurt is Semedo namelijk wel een goede speler waar Valverde de afgelopen twee seizoenen altijd op terug kon vallen. Clubs die Semedo komende zomer willen overnemen, zullen in ieder geval diep in de buidel moeten tasten. In zijn contract is namelijk een clausule van 100 miljoen euro opgenomen.

Antoine Griezmann

Atlético Madrid verliest met het vertrek van Juanfran, Godín, Lucas en Filipe Luis de gehele achterhoede. De club uit Madrid zoekt daarom dringend naar versterkingen voor de achterste linie en is in die zoektocht dus uitgekomen bij Semedo. De nummer twee van Spanje is echter niet van plan 100 miljoen euro neer te leggen. Wellicht dat Antoine Griezmann de oplossing is voor beide ploegen. De Franse sterspeler gaf afgelopen maand aan te vertrekken uit Madrid en het is geen geheim dat Barcelona hem graag verwelkomt als versterking voor de aanval. De Catalanen hikken echter net als Atlético aan tegen de vraagprijs. Griezmann is per 1 juli voor 120 miljoen euro op te halen, maar dat is Barcelona iets te gortig. Semedo betrekken bij de deal lijkt dan ook een serieuze optie.

Antoine Griezmann, die zich op het moment met het Franse elftal voorbereidt op het EK-kwalificatieduel met Turkije, hoopt nog steeds op een transfer naar Barcelona.

Bij een vertrek van Semedo hoeft de club in ieder geval niet op zoek naar een vervanger. Met Moussa Wagué heeft Barcelona een goed alternatief voor Roberto achter de hand die vanaf komend seizoen zeer waarschijnlijk deel zal uitmaken van het eerste elftal. Of Valverde het ook aandurft met de 20-jarige Senegalees is een ander verhaal, maar het is geen geheim dat de club een hoge pet op heeft van hem. Wagué zal dan ook de kans krijgen om zich in de voorbereiding in de picture te spelen.

Takefusa Kubo-FC Barcelona

‘Barcelona vecht met Real Madrid, City en PSG om ‘Japanse Messi’

Arthur en Coutinho verliezen Neymar bij oefenzege op Qatar