in

‘Barcelona vecht met Real Madrid, City en PSG om ‘Japanse Messi’

Takefusa Kubo-FC Barcelona

FC Barcelona moet vol de strijd aangaan met grootmachten als Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain om het grote Aziatische talent Takefusa Kubo naar Barcelona te halen. Op 4 juni werd de speler van FC Tokyo 18 jaar en nu al zitten alle grootmachten achter de voormalig La Masia-speler aan.

Hij is misschien wel een van de meest begeerde talenten van dit moment. Take Kubo werd in 2010 door FC Barcelona opgepikt en werd direct als een groot talent beschouwd. De Catalanen zagen in hem de ‘Japanse Messi’. Maar de Catalanen kregen in 2015 te maken het transferverbod, waardoor Kubo de club moest verlaten. Het Japanse talent vertrok naar zijn geboorteland, waar hij bij FC Tokyo tekende. Eerst in de jeugd en daarna direct naar het beloften elftal. Op zijn 15e werd Kubo de jongste speler ooit die in de J. League, de hoogste competitie in Japan, wist te scoren.

Vanaf dat moment ging het hard met de talentvolle Kubo. De aanvaller werd verhuurd aan Yokohama en maakte veel indruk in de jaren erna. In 2019 werd Kubo op 17-jarige leeftijd toegevoegd aan de selectie van Tokyo, dat momenteel eerste staat in de J. League. Inmiddels krijgt Kubo de nodige speelminuten in het eerste elftal en laat hij bij vlagen geweldige dingen zien. En dat is de topclubs uit Europa en de Japanse bondscoach ook opgevallen, want Kubo is komende maand ook van de partij tijdens de Copa America.

PSG, Madrid en Manchester staan in de rij

FC Barcelona bleef het grote talent na zijn vertrek uit La Masia altijd volgen. Maar inmiddels zijn er meer clubs op de hoogte van het talent. En dus hebben onder meer Real Madrid en Manchester City zich gemeld bij de zaakwaarnemers van Kubo, zo weet het Japanse NikkanSports te melden. Barcelona zou volgens Mundo Deportivo in februari al een akkoord hebben bereikt met Kubo, maar inmiddels heeft de Japanner grotere wensen gekregen en eist hij zelfs een plek bij de A-selectie. Real Madrid is volgens de krant bereidt om aan zijn eisen te voldoen. In de komende weken moet blijken of Barcelona daadwerkelijk nog zo’n goede band heeft met Kubo.

Messi's doelpunt tegen Liverpool

Vrije trap Messi bekroond tot mooiste CL-doelpunt

‘Nelson Semedo is reservebeurt zat en aast op transfer’