in ,

‘Barcelona bereikt principe akkoord en wil Japanner snel terughalen’

Kubo La Masia

Ruim vier jaar geleden koos Takefusa Kubo ervoor om terug te keren naar Japan. De talentvolle middenvelder kon vanwege de schorsing, die Barcelona door de FIFA opgedragen kreeg, niet in actie komen voor de Catalaanse club. Ruim vier jaar later is de kans groot dat het Japanse talent terugkeert naar Barcelona.

FC Barcelona heeft volgens Mundo Deportivo namelijk een akkoord bereikt met zowel de 17-jarige Takefusa Kubo als zijn huidige club Tokyo FC. Kubo vertrok ruim vier jaar geleden bij FC Barcelona vanwege de schorsing die de club opgelegd was. Op 4 juni wordt het talent 18 jaar en mag hij terugkeren naar Barcelona.

FC Barcelona bleef Kubo de afgelopen jaren op de voet volgen bij FC Tokyo. De club liet Óscar Hernandéz, de ontdekker van de Escola FCB in Fukuoka, nauw contact houden met de familie van Takafusa Kubo. Daardoor is de band tussen Barcelona en het talent altijd goed gebleven. Kubo debuteerde in zijn periode in Japan onder andere op 15-jarige leeftijd voor FC Tokyo. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Yokohama F. Marinos.

Komende zomer hoopt FC Barcelona de dan 18-jarige Kubo weer te verwelkomen in Barcelona. Het talent zal, mits hij terugkeert, vanaf de zomer voor Barcelona B uitkomen.

Jasper Cillessen Blessure

Cillessen eerder dan verwacht terug op trainingsveld Barcelona

Valverde 2020

Valverde verlengt contract bij Barcelona met één jaar