Barça zonder Koeman naar belangrijke zege bij Valencia

Barça

FC Barcelona doet voorlopig nog mee in strijd om de Spaanse landstitel. Nadat eerder dit weekend Atletico Madrid en Real Madrid wisten te winnen, moest FC Barcelona zondagavond bij Valencia winnen. En dat deed Barça. Dankzij een trefzekere Lionel Messi werd het in Mestalla 3-2 voor de Catalanen.

Messi en zijn ploeggenoten moesten het tegen Valencia zonder coach Ronald Koeman doen die vanwege een schorsing de honneurs aan Alfred Schreuder moesten overlaten. Maar Schreuders ploeg kende een zeer moeizame eerste helft, waarin het ondanks het zeer verdedigende Valencia, toch een aantal mogelijkheden kreeg. Zo konden Pedri en Araujo van heel dichtbij Barça op voorsprong schieten, maar zij lieten dit na.

Pas in de tweede helft brandde het duel echt los, toen Gabriel Paulista de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kopte. Ter Stegen werd geblokt en Lenglet was zijn man bij de hoekschop volledig kwijt. Maar heel lang kon Valencia niet van de voorsprong genieten, want zeven minuten later kreeg FC Barcelona een strafschop, nadat Lato de bal op de hand kreeg. Messi faalde vanaf 11 meter, maar kon in de nastoot Cillessen wel passeren.

Vanaf dat moment werd FC Barcelona een stuk sterker en moest de thuisploeg steeds verder terug. Het grootste gevaar kwam via de linkerkant van FC Barcelona. Vijf minuten na de aansluitingstreffer kwam ook vanuit die kant de 2-1 voor de Catalanen. Jordi Alba zette scherp voor en na een kopbal van Frenkie de Jong kon Griezmann Barça op voorsprong zetten.

Messi gooide het duel even later met een geweldige vrije trap in het slot. Cillessen was kansloos op de inzet van de Argentijn. In de slotfase schoot Carlos Soler nog wel de 2-3 binnen voor Valencia, maar Barcelona hield in de slotfase de pot dicht.

Daarmee wint FC Barcelona een zeer belangrijk duel in de strijd om de titel en gaat FC Barcelona zich voorbereiden op wederom een finale in de Liga. De Catalanen nemen het komende week namelijk op tegen Atletico Madrid. De andere wedstrijd van dat weekend zijn de andere concurrenten: Real Madrid – Sevilla.

Martens leidt Barcelona Femení naar finale Champions League!