Martens leidt Barcelona Femení naar finale Champions League!

Lieke Martens kan terugkijken op een prachtige zondag. De Nederlandse aanvalster zorgde er met twee doelpunten voor dat Barcelona Femení zich plaatste voor de finale van de Champions League! De 2-1 zege op Paris-Saint Germain was voldoende na de eerdere 1-1 in Frankrijk.

Barcelona Femení kwam uitstekend uit de startblokken in het Estadi Johan Cruyff. Al in de achtste minuut werd het eerste doelpunt gemaakt door Lieke Martens. De aanvalster krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Dat leidde tot grote euforie bij speelsters en het aanwezige publiek. Na een half uur spelen werd de voorsprong van de Catalaanse vrouwen nog groter. Martens tikte de bal bij de tweede paal binnen na een lage voorzet van Caroline Graham Hansen. Maar de spanning keerde razendsnel terug door de aansluitingstreffer van Marie-Antoinette Katoto.

Na rust was het erg spannend, want de Franse ploeg had aan één doelpunt genoeg om de finale te bereiken. Maar de benodigde treffer kwam er niet en dus was de finaleplek voor Barcelona Femení een feit. In de eindstrijd op zondag 16 mei wacht de Engelse topclub Chelsea. Er wordt die dag om 21.00 uur afgetrapt in het Zweedse Göteborg.