in

Koeman ontbreekt in Valencia en thuis tegen Atlético

Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona
Twitter Ronald Koeman

Daags na de verloren thuiswedstrijd tegen Granada krijgt FC Barcelona een nieuwe tik te verwerken. De Catalanen moeten het in de komende twee wedstrijden namelijk doen zonder Ronald Koeman. De Nederlander werd donderdagavond vanwege ‘respectloos gedrag’ naar de tribunes gestuurd. Daardoor mist de hoofdcoach het bezoek aan Valencia en de kraker tegen Atlético Madrid.

FC Barcelona kon donderdagavond op eigen veld uitstekende zaken doen in de titelstrijd. Bij een overwinning op Granada was de koppositie in handen geweest van de Catalanen. Zover kwam het dus niet. Ondanks de vroege openingstreffer van Lionel Messi, stapte de thuisploeg met lege handen van het veld. Koeman moest de slotfase, waarin FC Barcelona er eigenlijk niet meer in slaagde om echt gevaarlijk te worden, vanaf de tribunes bekijken. Hij kreeg na ruim een uur een rode kaart. Die kost hem dus twee wedstrijden, waaronder de cruciale tegen koploper Atlético.

Koeman zelf reageerde na afloop vol onbegrip op de beslissing van de scheidsrechter. ‘Ik snap het niet. Volgens Carlos Naval zeiden ze dat ik respectloos ben geweest tegen de vierde official.’ Koeman zelf gaf echter aan dat hij helemaal niets lelijks had gezegd. ‘Dit is ongelooflijk. Maar als de vierde official de ster van de avond wil zijn… Ik heb iets gezegd, maar met alle respect. Hij antwoordde mij op een manier die niet goed is, hij was respectloos tegen mij.’

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1387836006397845514?s=20

Busquets - Granada

Samenvatting | Granada weerhoudt FC Barcelona van koppositie

Mingueza tekent een nieuw contract bij FC Barcelona

FC Barcelona verlengt contract Mingueza tot medio 2023