Barcelona blameert zich tegen Granada en grijpt naast koppositie

FC Barcelona is er niet in geslaagd om de koppositie te pakken in La Liga. De Catalaanse ploeg verloor donderdagavond het inhaalduel met Granada: 1-2. Daarnaast werd trainer Ronald Koeman met een rode kaart naar de tribune gestuurd.

Logischerwijs nam Barcelona vanaf de eerste minuut het initiatief, terwijl Granada de boel dicht probeerde te houden achterin. Dat lukte in de beginfase best aardig. De ploeg van trainer Ronald Koeman had veel balbezit, maar tot enorme kansen leidde dat niet. Na een kwart wedstrijd wist de thuisploeg wel een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie. Griezmann maakte een fraaie actie, speelde de bal vervolgens naar Messi en de Argentijn schoof de bal in de verre hoek: 1-0. Hij kreeg ook een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen voor rust na een geweldige pass van Sergio Busquets. Messi kon alleen op het doel af, maar zijn inzet ging via de schoen van doelman Aaron Escandell naast.

Direct na rust liet Barcelona zich weer zien in aanvallend opzicht. Griezmann schoot de bal met veel kracht richting het doel, maar de juiste richting ontbrak. In de 53e minuut lieten de Catalanen even fraai combinatiespel zien en dat leidde tot een mogelijkheid voor Sergi Roberto. De Spanjaard mikte de bal net wat te hoog. Granada liet zich amper zien op de vijandelijke helft, maar kwamen wel op gelijke hoogte. Een zeldzame uitbraak werd afgerond door Darwin Machis.

Vlak na de gelijkmaker werd Ronald Koeman naar de tribune gestuurd met een rode kaart. En tien minuten voor tijd werd het nog erger doordat Jorge Molina de 1-2 op het scorebord zette met een rake kopbal. Die klap kwam Barcelona niet meer te boven.

Koeman wil koppositie: ”Zou een geweldige beloning zijn voor ons”