in ,

Atlético en Real stellen teleur en zien Barcelona inlopen

Ondanks wederom een matig optreden in een uitwedstrijd, wist Barcelona wel de eerste drie punten op vreemde bodem te bemachtigen. Door de 0-2 zege bij Getafe wisten de Catalanen in te lopen op Atlético Madrid en Real Madrid. Beide ploegen stonden zaterdagavond tegenover elkaar in het Wanda Metropolitano, maar stelden zwaar teleur.

FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid betaalden afgelopen zomer fors voor de komst van respectievelijk Antoine Griezmann, João Félix en Eden Hazard. De drie sterren maakten voor een bedrag van minimaal €120 miljoen een nieuwe stap in hun loopbaan. Tot dusverre weet geen van de drie te overtuigen in het shirt van hun nieuwe werkgever. Griezmann, Félix én Hazard werden zaterdag vroegtijdig naar de kant gehaald door respectievelijk Valverde, Simeone en Zidane.

Bloedeloos gelijkspel

De wissels van Félix en Hazard waren veelzeggend voor de derby. Beide ploegen stelden het publiek flink teleur. De wedstrijd eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Real Madrid was met een kopbal van Karim Benzema in de slotfase nog het dichtst bij de overwinning. Jan Oblak voorkwam echter op geweldige wijze een treffer van Real.

https://twitter.com/laliga/status/1178042089810079749?s=21

Nieuwe verrassing aanstaande

Zo verspeelden Atlético en Real dure punten in de titelstrijd. Alhoewel Real Madrid met vijftien punten nog steeds aan de leiding gaat in Spanje, zag het Barcelona wel naderen tot twee punten. Atlético liep door het gelijkspel in de derby een puntje uit op Barcelona. De drie titelfavorieten kunnen overigens later vanmiddag gepasseerd worden door Real Sociedad. De Basken gaan op bezoek bij Sevilla. Mochten de bezoekers de drie punten weten te bemachtigen, sluiten zij de zevende speelronde af als koploper.

Sevilla kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met Barcelona. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Camp Nou.

Inter na zes speelrondes nog altijd foutloos aan kop in Italië

Samenvatting | Getafe – FC Barcelona (0-2)