in

Inter na zes speelrondes nog altijd foutloos aan kop in Italië

Door de 0-2 overwinning op bezoek bij Getafe deed FC Barcelona goede zaken in Spanje. De zege was broodnodig, want met dertien punten uit zeven wedstrijden is Barcelona allesbehalve goed begonnen. Dat kan niet gezegd worden van Inter Milan. De komende tegenstander in de Champions League won zaterdag ook haar zesde competitiewedstrijd.

Inter Milan is geweldig begonnen aan het nieuwe seizoen. Door de 1-3 overwinning op Sampdoria staat de ploeg nog altijd foutloos aan kop in Italië. De voorgaande vijf wedstrijden werden namelijk ook allemaal gewonnen door het elftal van Antonio Conte. Zaterdag was het Alexis Sanchez die zijn ploeg op sleeptouw nam. De huurling van Manchester United en oud-speler van Barcelona was met zijn eerste doelpunt voor Inter belangrijk voor zijn ploeg. Toch zal de Chileen een dubbel gevoel overhouden aan de wedstrijd. Een oliedomme schwalbe kostte hem zijn tweede gele en dus de rode kaart.

https://twitter.com/inter/status/1177992981380567040?s=21

Alexis zag vanuit de catacomben Sampdoria terugkomen in de wedstrijd. Veel indruk maakte de aansluitingstreffer echter niet op Inter. Luttele minuten na de 1-2 besliste Stefano Sensi de wedstrijd: 1-3. Daar bleef het ook bij. Inter gaat na zes competitiewedstrijden met achttien punten fier aan kop in de Serie A. Juventus volgt op twee punten. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in Milan.

Champions League

Eerst reizen de mannen van Conte dus af naar Barcelona voor de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Waar Barcelona met 0-0 op bezoek bij Dortmund niet mocht klagen, had er voor Inter op de eerste speeldag veel meer ingezeten. De Italianen kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag.

Opmerkelijk! Ter Stegen assisteert Suárez bij openingsgoal

Atlético en Real stellen teleur en zien Barcelona inlopen