in

Opmerkelijk! Ter Stegen assisteert Suárez bij openingsgoal

FC Barcelona kwam vanmiddag wederom matig voor de dag, maar wist wel met 0-2 te winnen op bezoek bij Getafe. De overwinning betekende de eerste driepunter op vreemde bodem dit seizoen. Marc-André Ter Stegen keepte een goede pot. Naast een geweldige redding was hij ook goed voor een fantastische assist. Ja, je leest het goed: een assist.

FC Barcelona kreeg via Pérez en Suárez de kans om binnen twintig minuten op een 0-1 voorsprong te komen, maar beiden faalden. De Catalanen leken de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zakten op een gegeven moment ver weg. De ploeg verloor de grip op het middenveld en werd door Getafe gedwongen tot het spelen van de lange bal. Dat laatste leidde echter wel tot de openingstreffer van Suárez:

https://twitter.com/zs_voetbal/status/1177960298210353154?s=21

Het komt niet vaak voor dat een doelman van Barcelona een teamgenoot assisteert bij een doelpunt. Sterker nog, Ter Stegen is de eerste die dat deze eeuw voor elkaar krijgt. Petje af, Marc! Naast een geweldige assist mocht de Duitser ook zijn eerste clean sheet van het huidige Liga-seizoen bijschrijven.

https://twitter.com/fcbarcelona/status/1177968207728119808?s=21

Matig Barcelona worstelt zich bij Getafe naar eerste uitoverwinning en clean sheet

Inter na zes speelrondes nog altijd foutloos aan kop in Italië