in

Artiga opvolger van ontslagen Valdés

FC Barcelona heeft maandagochtend een einde gemaakt aan de samenwerking tussen de club en Victor Valdés. De coach krijgt na meerdere incidenten en door verschillen van inzicht zijn ontslag. Franc Artiga neemt zijn taken bij de Juvenil A over.

Victor Valdes, die drie maanden geleden werd aangesteld als de nieuwe coach van de Juvenil A, werd afgelopen vrijdag al door de club geïnformeerd dat hij zaterdag tegen Nastic (2-1) niet op de bank zou zitten bij de Juvenil A. De coach nam zaterdag al afscheid van zijn selectie en maandagochtend werd zijn ontslag officieel aangekondigd. De club maakte niet bekend waarom Valdes ontslagen is, maar de Spaanse media weet dat Valdés in de afgelopen maanden meer negatief in het nieuws was dan positief. Verschillende incidenten zorgde ervoor dat de coach na drie maanden alweer vertrekt bij Barcelona.

Artiga

Franc Artiga is aangesteld als zijn opvolger. De Spanjaard wordt overgeheveld van de Juvenil B naar de Juvenil A. Artiga is sinds 2010 actief bij FC Barcelona. De coach staat bekend om zijn aanvallende manier van spelen. Eerder trainde hij onder meer André Onana, Adama Traoré, Kaptoum en Sanabria.

Barcelona nadert Real na ruime zege op Sevilla

Dembélé mist door rode kaart El Clasico, Barcelona in beroep