in

Toekomst Valdes aan zijden draadje: coach niet meer op de bank

Valdes La Masia

Victor Valdes is nog maar enkele maanden actief als coach bij FC Barcelona, maar zijn toekomst bij de club hangt nu al aan een zijden draadje. De voormalig doelman van de club functioneert niet zoals verwacht en heeft inmiddels discussies met onder meer Patrick Kluivert, hoofd opleiding van de club. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona daarom besloten om Valdes zaterdag niet op de bank te plaatsen als de Juvenil A tegen Nàstic speelt.

Victor Valdes werd begin deze zomer met veel blijdschap teruggehaald naar Barcelona. De clubleiding hoopte dat Valdes de Juvenil A terug naar het niveau kon brengen van de afgelopen jaren. Maar na enkele maanden is de relatie tussen FC Barcelona en Valdes behoorlijk verslechterd.

Valdes is in een verhitte discussie geraakt met onder meer Patrick Kluivert. In de afgelopen maanden liet de coach zich namelijk niet van zijn beste kant zien. Tijdens de Otten Cup, eerder deze zomer, trok Valdes zijn elftal terug toen ze voor de derde en vierde plaatst zouden spelen tegen Everton. Patrick Kluivert, hoofd jeugdopleiding, is bovendien niet te spreken over de speelwijze van Valdes. De coach speelt namelijk in een 4-4-2 formatie, terwijl Barcelona in de gehele jeugdopleiding 4-3-3 hanteert.

Daarnaast liet Valdes enkele keren verstek gaan bij vergaderingen voor alle coaches van de club. Ook toen het nieuwe plan voor de jeugdopleiding werd gepresenteerd was Valdes als enige niet aanwezig. Afgelopen week liet Valdes zich tijdens een persconferentie ook negatief uit over het feit dat de Juvenil A niet meer wedstrijden in het Estadi Johan Cruyff speelt.

Tot slot is de club niet te spreken over bepaalde keuzes. Valdes liet afgelopen week tijdens de UEFA Youth League Ilaix Moriba op de bank beginnen tegen Inter. De Catalanen verloren het duel met 3-0. De club investeerde afgelopen zomer veel geld in een nieuw contract voor het grote talent en begrijpt daarom niet waarom Ilaix niet speelt. Ilaix wordt met 16 jaar gezien als een zeer groot talent. De middenvelder speelt inmiddels ook al zijn wedstrijden bij Barcelona B. Daarnaast werd er eerder Youth League ook al verloren van Borussia Dortmund. En tijdens dat duel haalde Valdes zijn drie beste spelers van het veld naar de kant. Onbegrijpelijk in de ogen van de club.

Ontslag?

Volgens de Spaanse media heeft Barcelona er daarom voor gekozen om Valdes zaterdag niet op de bank te zetten bij de Juvenil A. De clubleiding zal dit weekend vergaderen over de situatie en naar verwachting zal er maandag meer duidelijk worden over de toekomst van Valdes bij Barcelona.

Matchday docu fc barcelona

Barça en Rakuten lanceren exclusieve serie over FC Barcelona

Ansu Fati first goal

Barcelona heeft Fati en Alba terug voor topper tegen Sevilla