Barcelona nadert Real na ruime zege op Sevilla

FC Barcelona keert terug in de top drie van de Liga. De Catalanen waren zondagavond in een vol Camp Nou met maar liefst 4-0 te sterk voor het Sevilla van Luuk de Jong. Lionel Messi maakte pas zijn eerste treffer van het seizoen.

FC Barcelona heeft zich na een aantal mindere wedstrijd terug geknokt in de strijd om de landstitel. Met Frenkie de Jong op zijn vertrouwelijke positie moest Barcelona in het eerste half uur tegen Sevilla nog wel in de achteruit. Luuk de Jong kreeg vier grote kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de Nederlander had een ongelukkige avond in Camp Nou.

De eerste de beste aanval voor FC Barcelona was direct raak. Na een klein half uur hielp Luis Suarez zijn ploeg uit de problemen. De aanvaller werkte met een omhaal de 1-0 binnen voor Barcelona. Vanaf dat moment leek het geloof bij Sevilla te zijn verdwenen. Barcelona liep in tien minuten tijd uit tot een 3-0 voorsprong. Arturo Vidal kon op aangeven van Arthur de 2-0 binnen tikken. En tien minuten voor rust maakte Dembélé er 3-0 van voor Barcelona.

Na de pauze kreeg Sevilla in de openingsfase opnieuw een grote kans via Luuk de Jong. Maar de Nederlander werkte de bal op de paal. Na het eerste kwartier kon Barcelona zich weer makkelijker onder de druk uit voetballen en was met name Lionel Messi op zoek naar zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een kwartier voor tijd kreeg de Argentijn zijn doelpunt. Uit een vrije trap wist Messi de 4-0 voor Barcelona tegen de touwen te schieten.

In een knotsgekke slotfase kwam FC Barcelona nog met 9 man te staan. Araujo, de vervanger van de geblesseerd geraakte Todibo, kreeg rood nadat hij de doorgebroken Chicharito naar de grond werkte. Uit die rode kaart kreeg Ousmane Dembélé, na commentaar op de leiding ook een rode kaart.

Uiteindelijk wisten de Catalanen de voorsprong eenvoudig te behouden en wint Barcelona met 4-0 van Sevilla. Daarmee komt de ploeg van Ernesto Valverde weer een stuk dichterbij Real Madrid, dat nu nog maar 2 punten voorsprong heeft.