in

Dembélé mist door rode kaart El Clasico, Barcelona in beroep

Ousmane Dembélé is voor FC Barcelona op 26 oktober niet inzetbaar tijdens de clasico tegen Real Madrid. De aanvaller, die tegen Sevilla een rode kaart kreeg, heeft van het competitie comité een schorsing van twee wedstrijden gekregen.

Dembélé zei tegen Mateo Lahoz dat hij heel erg slecht was en dat was voor de arbiter de reden om Dembélé de directe rode kaart te geven. De Fransman krijgt daarvoor een schorsing van twee wedstrijden, maar daar blijft het niet bij. De aanvaller krijgt bovendien een geldboete van 600 euro. Ook de club krijgt een geldboete. Zij moeten 700 euro betalen. Door de schorsing mist Dembélé het duel met Eibar en de clasico tegen Real Madrid.

Araujo

Naast Dembélé heeft ook verdediger Araujo een schorsing gekregen. Hij kreeg direct rood nadat hij een doorgebroken speler naar de grond werkte. De Uruguayaan hoeft echter maar één wedstrijd te missen. Gerard Pique, die zijn vijfde gele kaart ontving tegen Sevilla, is ook voor één duel geschorst.

In beroep

Barcelona heeft woensdag bekend gemaakt dat het tegen de schorsing van Araujo en Dembélé in beroep gaat. De is er niet van overtuigd dat Araujo zijn tegenstander dusdanig hard naar de grond werkte voor een overtreding. Voor Dembélé hoopt de club de schorsing terug te kunnen brengen naar één duel.

Artiga opvolger van ontslagen Valdés

Ansu Fati blijft in Barcelona en laat WK schieten