in

Ansu Fati blijft in Barcelona en laat WK schieten

Ansu Fati is deze maand gewoon inzetbaar voor FC Barcelona. De aanvaller is buiten de selectie van Spanje onder-17 gelaten. Daardoor kan het 16-jarige talent later deze maand in actie komen tegen Real Madrid.

In eerste instantie leek het erop dat Ansu Fati deze maand in Brazilië zou zijn voor het wereldkampioenschap voor spelers onder de 17. Maar uiteindelijk is Fati niet aan de definitieve selectie toegevoegd. En dat komt FC Barcelona goed uit.

Barcelona kreeg woensdag namelijk te horen dat Dembélé niet inzetbaar is tegen Real Madrid op 26 oktober. Daardoor mist Barcelona een echte vleugelaanvaller tegen de Madrilenen, maar met Fati kan Valverde dus wel over die snelheid beschikken. De Spaanse voetbalfederatie handelt momenteel bureaucratische zaken af met de FIFA om Fati speelgerechtigd te krijgen voor onder-21.

José Martínez en Ilaix Moriba zijn de enige twee Barça-spelers die deze maand wel in actie komen op het WK. Daarnaast is Pedri ook onderdeel van de selectie. De middenvelder maakte in de zomer de overstap naar Barcelona, maar bleef op huurbasis spelen voor Las Palmas.

Dembélé mist door rode kaart El Clasico, Barcelona in beroep

Achter de schermen bij de materiaalmannen van FC Barcelona