in

Fati maandag geopereerd: Mogelijk maanden uit de roulatie

Ansu Fati first goal

Bevestigd waar velen rekening mee hielden. Ansu Fati zal maandag geopereerd worden voor zijn letsel aan de interne meniscus van zijn linkerknie. De aanvaller werd tegen Real Betis in de rust gewisseld door Ronald Koeman. Na het duel bleek dat Fati een scheurtje heeft opgelopen in zijn meniscus.

Fati wordt maandag in Barcelona geopereerd aan zijn blessure. Na de operatie zal de medische staf van FC Barcelona bekijken hoelang het jonge talent uit de roulatie is.

De club heeft zich nog niet uitgelaten over de ernst van de blessure. In de Spaanse wordt gesproken over een revalidatie van enkele weken, maar de Spaanse sportkrant AS zegt zelfs dat Fati mogelijk drie maanden vanaf de kant moet toekijken.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1325475096786513920

Koeman moet in de komende weken een vervanger zien te vinden die op dit moment het zelfde kan leveren als Fati. Mogelijk neemt Pedri zijn positie over en keert Coutinho na blessureleed weer terug in de ploeg. Tricao is een andere optie, maar wist nog niet te overtuigen in zijn eerste maanden bij de club. Martin Braithwaite speelde afgelopen seizoen al meerdere keren op de positie van Fati en behoort ook tot de mogelijkheden voor die positie.

Samenvatting: Messi neemt Barcelona bij de hand tegen Real Betis

Ansu Fati Clasico

FC Barcelona moet het de komende tijd doen zonder Ansu Fati