Uitstekende start in Champions League voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft dinsdag het nieuwe seizoen in de Champions League met een overwinning geopend. De Catalanen waren in een leeg Camp Nou met 5-1 te sterk voor debutant Ferencváros.

Met het oog op de clasico later deze week werd onder meer Sergio Busquets op de bank gehouden door Ronald Koeman. Maar ook met een aantal wijzigingen speelde FC Barcelona met de rem erop. De Catalanen kregen slecht kleine kansen tot het na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Lionel Messi werd in het strafschopgebied aangetikt en zorgde kort ernaar vanaf de stip voor de voorsprong.

Vlak voor rust scoorde Barcelona het mooiste doelpunt van de avond toen Frenkie de Jong Ansu Fati met een lobje vrij voor het doel zette. De aanvaller schoot in de verre hoek de 2-0 binnen.

Na de pauze bleef FC Barcelona het spel maken en gaf Ferencváros steeds meer ruimte weg. Coutinho kon daarom kort na de pauze de 3-0 binnen schieten na een goede combinatie van Messi in het strafschopgebied.

Even werd het nog spannend voor FC Barcelona, toen Gerard Pique na een kleine zeventig minuten de rode kaart kreeg. De verdediger hield Nguen vast, waarna de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen en Pique de rode kaart te geven. De bezoekers faalden niet vanaf 11 meter en maakten 3-1.

Lang kon Ferencváros niet genieten van het doelpunt, want in de slotfase zorgden invallers Pedri en Dembélé alsnog voor de ruime overwinning. Pedri mocht de trekker overhalen na een versnelling van Dembélé. De aanvaller mocht zelf kort voor het eindsignaal ook de trekker overhalen toen Messi de aangever was.

Met de overwinning start FC Barcelona uitstekend in het nieuwe Champions League seizoen. De Catalanen nemen het volgende week in het miljoenenbal op tegen Juventus. Zaterdag speelt FC Barcelona de eerste clasico van het seizoen.