in

CryCry LoveLove WTFWTF AngryAngry LOLLOL OMGOMG WINWIN

FC Barcelona moet het de komende tijd doen zonder Ansu Fati

Ansu Fati Clasico

FC Barcelona boekte afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een overwinning in de Liga. Real Betis werd met 5-2 aan de kant geschoven. Na afloop ging het echter vooral over de blessure van Ansu Fati. Het grote talent uit La Masía werd na rust vervangen door Lionel Messi. De vrees voor het ergste kwam maandagmiddag uit. Via de officiële kanalen laten de Catalanen namelijk weten dat Ansu Fati voorlopig langs de kant staat.

De 18-jarige aanvaller, die dit seizoen al goed was voor 5 doelpunten en 2 assists, scheurde zijn meniscus af in de wedstrijd tegen Betis. Barcelona meldt dat de vleugelaanvaller vandaag met succes is geopereerd en ongeveer vier maanden aan de kant staat.

Dat is natuurlijk een flinke tegenvaller voor Ronald Koeman. FC Barcelona, dat de laatste tijd sowieso niet in al te beste vorm verkeert, plukte steeds meer de vruchten van de razendsnelle ontwikkeling van Fati. Met drie treffers in de eerste twee competitieduels begon hij ijzersterk aan het seizoen. Ook tegen Real Madrid was de technicus trefzeker. Na de openingstreffer van Real Madrid schoot Fati zijn ploeg op gelijke hoogte. De Catalanen waren over een lange periode de betere ten opzichte van de rivaal, maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind.

Zonder Fati zetten Koeman en co na de interlandperiode de jacht op de bovenste plekken voort. Na de 5-2 overwinning afgelopen weekend is de Catalaanse club opgeschoven naar de 8ste plaats in de Primera División, met 11 punten uit 7 wedstrijden.

Ansu Fati first goal

Fati maandag geopereerd: Mogelijk maanden uit de roulatie

Napoli FC Barcelona

Voormalig zaakwaarnemer Griezmann haalt hard uit naar ‘keizer en koning’ Messi