in

Voormalig zaakwaarnemer Griezmann haalt hard uit naar ‘keizer en koning’ Messi

Napoli FC Barcelona

In de zomer van 2019 zette FC Barcelona alles op alles om Antoine Griezmann over te nemen van Atlético Madrid. De Fransman maakte uiteindelijk voor maar liefst 120 miljoen euro de overstap naar Camp Nou. Zijn eerste seizoen in Barcelona werd echter geen succes en ook onder Ronald Koeman wil het (nog) niet vlotten. Volgens Griezmann zijn voormalige zaakwaarnemer Eric Olhats is dat deels de schuld van Lionel Messi. ‘Hij voert een schrikbewind bij Barcelona.’

Griezmann leek een jaar eerder al de overstap te maken naar Barcelona. De Fransman wilde graag om de prijzen spelen, maar besloot toch nog een jaar voor Atlético Madrid uit te komen. De manier waarop hij tot zijn besluit kwam, werd hem niet in dank afgenomen door de selectie van FC Barcelona. Nadat hij een jaar later alsnog arriveerde in Catalonië, waren de media er dan ook als de kippen bij om te schrijven over de ontevredenheid bij onder anderen Messi en Luis Suárez. De zwaargewichten in de kleedkamer zouden niet blij zijn met de komst van Griezmann en dat liet volgens Olhats vooral de Argentijn merken, zowel binnen als buiten het veld.

‘Messi is koning en keizer tegelijk en was niet blij met de komst van Antoine’, aldus Olhats, die tot 2017 Griezmann zijn zaakwaarnemer was. ‘De houding van Messi was betreurenswaardig. Antoine kwam terecht bij een zoekende club waar de Argentijn alles te zeggen heeft. Hij voert een schrikbewind bij Barça. Je bent voor of tegen Messi. Ik heb Antoine steeds horen zeggen dat hij geen probleem heeft met Messi, maar andersom heb ik dat nooit gehoord.’

Messi Griezmann
Lionel Messi en Antoine Griezmann vieren laatstgenoemde zijn treffer tegen Alavés. Volgens Eric Olhats, Griezmann zijn voormalige zaakwaarnemer, is het deels aan Messi te danken dat de Fransman maar moeilijk uit de verf komt.

Trauma

‘Toen Antoine vorig seizoen bij Barça arriveerde, sprak Messi geen woord met hem en speelde hij hem geen bal aan.” De Fransman kende een moeilijke start in Barcelona en het werd er naarmate het seizoen vorderde niet beter op. Griezmann maakte een verloren indruk en speelde vaker wel dan niet een onzichtbare rol in wedstrijden van Barcelona. ‘Volgens mij heeft Messi hem een trauma bezorgd, waardoor het voor hem nog moeilijker was om zich te integreren in de groep. Maar hij komt er wel bovenop, Antoine houdt van voetbal en van niets anders’, aldus Olhats.

Of het verhaal van Olhats klopt, kunnen we natuurlijk niet bevestigen. Afgelopen zaterdag sprongen Messi en Griezmann elkaar nog in de armen na laatstgenoemde zijn treffer. Met een geweldige overstap stelde de Argentijn zijn collega in staan om Barça op 2-1 te schieten tegen Real Betis. Eerder in de wedstrijd had de Fransman nog nagelaten om vanaf de strafschopstip toe te slaan. Zijn poging werd gekeerd door Claudio Bravo.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Ansu Fati Clasico

FC Barcelona moet het de komende tijd doen zonder Ansu Fati

MIM Hotel Messi

Lionel Messi opent hotel in Andorra