in ,

Barcelona boekt tegen Athletic Bilbao vijfde competitiezege op rij

FC Barcelona heeft zondagavond goede zaken gedaan in La Liga. De Catalanen wonnen met 2-1 van Athletic Bilbao, waardoor het nu in punten gelijkstaat met rivaal Real Madrid. De zege op de Basken is ook een beetje revanche na de verloren finale in de Supercopa.

FC Barcelona begon goed aan de wedstrijd. Lionel Messi kreeg een opgelegde kans om de score te openen in de vijfde minuut, maar de Argentijn kreeg de bal niet voorbij doelman Unai Simon. Amper twee minuten later werd een schot van Antoine Griezmann overgetikt door de doelman van Athletic Bilbao. De thuisploeg kreeg na een kwart wedstrijd de beloning voor een prima openingsfase. Met een schitterende vrije trap opende Messi de score. Hij plaatste de bal zeer fraai in de rechterbovenhoek.

De tweede helft begon voor Barcelona met een grote domper. Jordi Alba wilde voorkomen dat een speler van Athletic Bilbao kon schieten, maar de linksachter werkte de bal in eigen doel. Na bijna een uur spelen kwam de thuisploeg bijna weer op voorsprong via Pjanic. De middenvelder kopte de bal goed in, maar hij zag dat Simon fraai redding bracht. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-1 via Antoine Griezmann. De Fransman schoot goed raak op aangeven van Oscar Mingueza. Athletic Bilbao ging nog vol op jacht naar de 2-2, maar die kwam er niet meer.

De 2-1 zege op Athletic Bilbao is alweer de vijfde competitiezege op rij voor FC Barcelona. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft nu veertig punten en staat daarmee op gelijke hoogte met rivaal Real Madrid. De Catalanen staan door een beter doelsaldo op plek twee.