in ,

”Ajax is de ‘perfecte club’ voor Riqui Puig”

Voor FC Barcelona is het al enige tijd een groot vraagteken wat zij met de allergrootste talenten uit de jeugdopleiding moeten doen. Barcelona B doet het bijv geweldig in de competitie, maar is de Segunda Division B wel hoog genoeg voor parels als Riqui Puig, Ronald Araujo en Alex Collado? Volgens hoofd jeugdopleiding, Patrick Kluivert, zou Ajax één van de clubs kunnen zijn die dat probleem kan oplossen.

Het grote voorbeeld van het dilemma is Riqui Puig. De middenvelder speelt week in week uit geweldig voor Barcelona B. Maar speelt het grote talent wel op zijn niveau? Tijdens een interview met de Spaanse sportkrant Sport geeft Patrick Kluivert aan dat hij Puig graag op huurbasis ergens anders ziet spelen. ”Voor hem is het een een goed idee om verhuurd te worden. Dan kan hij op een hoger niveau spelen en daarna terugkeren bij de club”, zo zegt de verantwoordelijke van La Masia, die Ajax als mooie tussenstap ziet voor het talent.

“Ajax is het perfecte team. Dat zou mijn voorkeur zijn, maar we hebben natuurlijk ook een samenwerking met FC Utrecht. Voor spelers die niet direct in het eerste elftal terechtkomen zou het een geweldige stap zijn.”

https://twitter.com/Xavi_Tweets/status/1196214156996874245

Ansu Fati

Ansu Fati is ook één van de grote talenten van FC Barcelona. De aanvaller maakte deze zomer echter wel de overstap naar het eerste elftal. Toch speelt het grote talent niet iedere week in het elftal van Ernesto Valverde en dat zou volgens Kluivert wel moeten. ”Dat wordt vooral door Abidal gemanaged, maar ik denk dat als alle spelers fit zijn van het eerste elftal, Fati dan gewoon voor Barcelona B moet spelen”, aldus Kluivert. ”Met Carles Pérez zien we dat nu natuurlijk al gebeuren.”

Calvin Stengs FC Barcelona

‘Barcelona stuurt scouts naar Nederland voor AZ-revelatie’

Inspiratieloos Barcelona pas in slotfase voorbij Leganés