in

‘Barcelona stuurt scouts naar Nederland voor AZ-revelatie’

Bron: az.nl

FC Barcelona gaat komende week scouts naar Nederland sturen. De Catalanen hebben hun peilen namelijk gericht op AZ-revelatie Calvin Stengs. Het grote talent van AZ maakt mogelijk deze zijn debuut bij het grote Oranje.

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo gaat FC Barcelona in de komende periode de 20-jarige Calvin Stengs onder de loep nemen. Patrick Kluivert, hoofd-jeugdopleiding bij FC Barcelona, is één van de mensen binnen de club die zeer gecharmeerd van de aanvaller van AZ en daarom stuurt de club dinsdag scouts naar de Johan Cruijff Arena om de smaakmaker in actie te zien tegen Estland.

Stengs gaf eerder al aan dat hij in de toekomst graag voor FC Barcelona wil spelen. “ik droom groot. Uiteindelijk wil ik de top halen. De top is Barcelona, dat is mijn club van jongs af aan. Sinds Ronaldinho.” Mochten de Catalanen in de toekomst de talentvolle aanvaller van AZ willen overnemen, dan zullen de onderhandelingen nog een behoorlijke opgave worden voor Barcelona. Stengs heeft namelijk Mino Raiola als zaakwaarnemer. En juist met hem heeft FC Barcelona niet de allerbeste relatie meer.

De 20-jarige Stengs kent een geweldig seizoen met AZ. De aanvaller kwam dit seizoen 23 keer in actie voor de nummer twee van de Eredivisie en scoorde daarin 9 keer. Stengs gaf daarnaast ook nog eens 10 assists.

Barcelona zet Cartagena eenvoudig opzij in benefietwedstrijd

”Ajax is de ‘perfecte club’ voor Riqui Puig”