Inspiratieloos Barcelona pas in slotfase voorbij Leganés

FC Barcelona is zaterdag ontsnapt aan puntverlies in de Liga. Op bezoek bij Leganés wist de ploeg van trainer Ernesto Valverde pas in de slotfase van het duel de overwinning veilig te stellen. Bij de nummer laatst van de Liga won Barcelona met 2-1.

FC Barcelona moest het in Madrid zonder Sergi Roberto en Nelson Semedo doen en dus mocht Wagué debuteren bij de Catalanen. Maar vanaf de eerste minuut had de ploeg van Ernesto Valverde het moeilijk tegen Leganés, dat voor iedere meter vocht. En dat zorgde ervoor dat de thuisploeg na 12 minuten spelen al op een 1-0 voorsprong kwam. Youssef En-Nesyri kreeg alle ruimte van Pique en Umtiti en krulde de bal strak in de kruising bij Ter Stegen.

Een inspiratieloos FC Barcelona moest veel achteruit in de eerste helft en kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann kwamen niet voor in het spel en ook Messi werd niet bereikt.

Na de pauze werd FC Barcelona direct gevaarlijk. Gerard Pique kopte vanuit een hoekschop op de paal. Ruim vijf minuten later was één van de weinige kansen raak voor de Catalanen. Een vrije trap van Lionel Messi werd binnen gekopt door zijn buurman Luis Suarez: 1-1.

Barcelona trok het initiatief na de gelijkmaker naar zich toe en voerde de druk bij Leganés op. De Catalanen kwamen echter moeilijk door de goed georganiseerde defensie van de thuisploeg. Tot tien minuten voor tijd. Arturo Vidal profiteerde vanuit een hoekschop, door een ongelukkige terugspeelbal bij Leganés, en kon voor het doel de 1-2 binnen schieten.

Daarmee stelt FC Barcelona in de slotfase de overwinning veilig en blijft het de koploper in de Liga. Voor FC Barcelona wacht een zware week waarin het Borussia Dortmund en Atletico Madrid treft.

”Ajax is de ‘perfecte club’ voor Riqui Puig”