in

AngryAngry

Zorgen nemen toe voor Koeman na nieuwe misser in Champions League

FC Barcelona ging twee weken geleden hard onderuit in de Champions League tegen Bayern München. Maar woensdagavond ging het opnieuw flink mis voor FC Barcelona het miljoenenbal. De ploeg van Ronald Koeman verloor met maar liefst 3-0 van Benfica.

Koeman had tegen Benfica de geblesseerde Pedri weer terug in de basis. Maar in Portugal begon Barcelona opnieuw in een vrij defensieve 5-3-2 opstelling. En met die defensieve speelstijl kwam Barcelona onder veel druk te staan van de thuisploeg. Het leidde zelfs tot de vroege 1-0 voor Benfica, waarbij Núnez Roberto eenvoudig uitspeelde en in de korte hoek Ter Stegen verraste. Het was het begin van een pijnlijke avond voor de Catalanen.

De ploeg van Ronald Koeman kreeg via Luuk de Jong nog weel een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar het zat de ploeg in alles tegen en bij de thuisploeg lukte alles.

In de tweede helft bracht Koeman vervolgens Nico, Fati en Coutinho in de ploeg. Maar bij het hervatten van de wedstrijd stond Barcelona defensief helemaal verkeerd opgesteld en kon Rafa Silva fraai met de buitenkant van de voet profiteren en zijn ploeg op 2-0 zetten.

In de slotfase werd het allemaal nog zorgwekkender voor de ploeg van Ronald Koeman, toen Dest hands maakte in het strafschopgebied. Núnez kon vanaf de stip eenvoudig de 3-0 eindstand op het scorebord schieten. Vlak voor tijd moest Eric Garcia ook nog met rood het veld verlaten.

In groep E van de Champions League staat FC Barcelona na twee duels op een laatste plaats in de groep. Na de interlandperiode moet de ploeg alle zeilen bijstellen om alsnog de volgende ronde te halen. Maar krijgt Ronald Koeman daar nog de kans voor?

Koeman op zijn hoede: ”Benfica valt aan als ze kunnen”

Koeman in onzekerheid: ”Geen idee wat deze nederlaag betekent”