in

Koeman in onzekerheid: ”Geen idee wat deze nederlaag betekent”

FC Barcelona incasseerde woensdagavond een nieuwe dreun. De Catalanen verloren met 3-0 van Benfica in de tweede speelronde van de Champions League. Daardoor is de kans nog groter geworden dat trainer Ronald Koeman ontslagen gaat worden. Hij heeft zelf geen idee hoe de toekomst eruit ziet.

”Het is een harde nederlaag, maar ik weet niet wat dit betekent”, aldus Koeman na afloop van de afstraffing voor de camera van RTL 7. ”Ik heb er wel geloof in. Omdat ik zie dat we ook vandaag over een langere periode goed voetbal spelen. Op dit moment hebben we niet het geluk en de klasse voorin om het verschil te maken. En als je dan ook nog aanvallers mist, we hebben niet eens een rechtsbuiten. En alle jonkies waarmee we eindigen… ik vind het niet zo vreemd.”

De 3-0 nederlaag deed uiteraard veel pijn, maar toch zag Koeman ook genoeg goede dingen van zijn elftal. ”Na de vroege 1-0 zag ik een zeer goed Barcelona, tot misschien wel de 2-0. Wat dan het verschil is? Wij kregen vier opgelegde kansen en maken ze niet, dat verandert de wedstrijd. Zij maken dan de tweede en dan loopt het af zoals het is gebeurd.”

Zorgen nemen toe voor Koeman na nieuwe misser in Champions League

Gavi | FC Barcelona

Luis Enrique verrast met Gavi in selectie voor ontknoping Nations League