in

Koeman op zijn hoede: ”Benfica valt aan als ze kunnen”

Kan FC Barcelona vanavond de eerste punten pakken in de Champions League? De Catalanen nemen het in Lissabon op tegen het geslepen Benfica. Trainer Ronald Koeman weet precies wat hij kan verwachten van de Portugese tegenstander.

”Als Benfica kán aanvallen, dan zullen ze dat doen. Het is geen team dat voor een gelijkspel gaat”, liet Koeman weten op de persconferentie van dinsdag. ”Het is belangrijk voor ons om zorgvuldig aan de bal te zijn. Ook Barça speelt altijd om te winnen, we willen altijd druk zetten. Ons systeem? Dat staat daar los van, je kunt op heel veel manieren druk zetten op een tegenstander. Tegen Levante deden we dat perfect, zó willen we het zien. Dat proberen we altijd, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer.”

Afgelopen weekend maakte Ansu Fati na blessureleed zijn rentree tegen Levante. Koeman is voorzichtig met de jonge aanvaller. ”Het is heel emotioneel geweest voor hem, dus je moet ook meenemen in hoeverre het mentale gedeelte hem kan beïnvloeden. We zullen hem steeds meer speeltijd geven, maar dat hangt ook van zijn gesteldheid af.”

Araújo, verdediger van FC Barcelona

Araujo in vorm: ”Ben blij met mijn spel in eerste fase seizoen”

Zorgen nemen toe voor Koeman na nieuwe misser in Champions League