in

Araujo in vorm: ”Ben blij met mijn spel in eerste fase seizoen”

Araújo, verdediger van FC Barcelona

FC Barcelona hoopt woensdagavond de eerste punten te pakken in de groepsfase van de Champions League. Dat zal in Portugal moeten gebeuren tegen Benfica. Geen gemakkelijke opgave, maar Ronald Araujo kijkt met veel vertrouwen naar het duel.

”We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Levante en dat zorgt voor vertrouwen”, vertelt Araujo op de laatste persconferentie voor het duel in Lissabon. ”Het zal morgen een belangrijke wedstrijd worden en Benfica is een uitstekende ploeg. Maar natuurlijk gaan wij daar naar toe om de drie punten te pakken.”

Barcelona kent een onrustige start van het seizoen, met onder meer de 0-3 nederlaag tegen Bayern München in het eerste duel van de Champions League. Een van de uitblinkers in de eerste weken is Araujo, die een zeer stabiele indruk maakt. ”Ik ben blij met mijn spel in de eerste fase van het seizoen. Ik heb mezelf goed voorbereid in de vakantie en de voorbereiding. Ik weet namelijk welke verantwoordelijkheid er komt kijken bij het spelen voor FC Barcelona.”

Afgelopen weekend maakte Ansu Fati eindelijk zijn rentree na een slepende blessure. Een mooi moment voor de aanvaller zelf, maar zeker ook voor Araujo. ”We kunnen goed met elkaar opschieten. Hij is een geweldige speler die veel karakter heeft getoond. Ik ben blij voor hem dat het nu allemaal goed gaat.”

Invalster Martens trefzeker bij bijzonder ruime zege Femení op Valencia

Koeman op zijn hoede: ”Benfica valt aan als ze kunnen”