Invalster Martens trefzeker bij bijzonder ruime zege Femení op Valencia

FC Barcelona Femení is na drie speelronden nog altijd foutloos in de Primera Iberdrola. De regerend landskampioen haalde zaterdag flink uit in de thuiswedstrijd tegen Valencia: 8-0. Lieke Martens had als invalster een aandeel door de zevende treffer te maken.

De Nederlandse aanvalster begon opnieuw op de bank. Zij zag dat het verschil al werd gemaakt in de eerste helft. De openingstreffer werd in de 24e minuut gemaakt door Asisat Oshoala en daarna ging het erg snel. Alexia Putellas kreeg het op haar heupen en in vier minuten tijd was zij verantwoordelijk voor een hattrick. Een minuut na haar derde treffer, en dus de 4-0, was het Mariona Caldentey die al voor de vijfde Catalaanse treffer zorgde.

De ploeg van trainer Jonatan Giráldez kwam na rust erg goed uit de startblokken. Spits Asisat Oshoala wist na amper twee minuten spelen in de tweede helft al voor de 6-0 te zorgen. Met nog dik een half uur op de klok was het tijd voor Lieke Martens om haar opwachting te maken in de wedstrijd. Het bleek een goede zet om haar in te brengen, want een kwartier later was de Nederlandse verantwoordelijk voor de 7-0. In de slotfase sloeg de thuisploeg nog één keer toe via Caroline Graham Hansen. En zo werd het aanwezige publiek getrakteerd op een prachtige 8-0 overwinning.