in

‘Zakenman’ Pique wil tenniswereld op zijn kop zetten met nieuw plan Davis Cup

Gerard Pique is allang niet meer alleen  de verdediger van FC Barcelona.  De speler van FC Barcelona timmert inmiddels in het zakenleven aardig aan de weg. Met Pique’s nieuwste project wil Pique de volledige tenniswereld een enorme boost gaan geven.  Pique is samen met een aantal investeerders van plan om de huidige Davis Cup flink onder handen te nemen. 

Tennis is één van de grootste sporten van de wereld, maar toch heeft het een vrij braaf imago. Gerard Pique denkt met een nieuw plan dat imago te kunnen veranderen en de volledige tenniswereld een flinke boost te kunnen geven.   De Internationale Tennisfederatie wil vanaf 2019 de Davis cup volledig veranderen.  Pique wil een officieus wereldkampioenschap voor mannenteams aan het einde van het seizoen in één week tijd met achttien landen afwerken. In augustus zal het plan aan de Algemene Vergadering in Orlando (Florida) voorgesteld worden.

Als het plan doorgaat, zal de nieuwe “World Cup of Tennis Finals” gespeeld worden in november, in de week dat nu traditioneel de Davis Cup-finale plaatsvindt. De duels zullen uitgevochten worden in twee enkelspelen en een dubbelspel, waarin er telkens naar twee winnende sets gespeeld wordt. Via een groepsfase zullen de landen zich voor de kwartfinales moeten plaatsen. De zestien landen van de Wereldgroep zijn zeker van deelname. Daarnaast worden twee landen uitgenodigd. Na de groepsfase van de Finals is er ook een play-offronde met acht landen uit de continentale zones. De acht winnaars van die play-offs behoren het jaar erna tot de Wereldgroep.

Een van de belangrijke personen binnen dit plan in Gerard Pique.  De verdediger is namelijk allang niet meer alleen de speler van FC Barcelona. Pique bezit namelijk al jaren gamebedrijf met groot succes. De vriendschap met Mark Zuckerberg, de eigenaar van Facebook, is voor Pique allang de gewoonste zaak van de wereld. Daarnaast heeft Pique een aantal restaurants, een eSport bedrijf en ga zo nog maar even door.  Met zijn bedrijf Kosmos wil hij de tenniswereld gaan helpen.

Het prijzengeld van het toernooi zal namelijk aanzienlijk verhoogd worden in het nieuwe plan. Naar verluidt krijgt de winnaar 20 miljoen euro. Dit alles zal worden bekostigd door Kosmos, de investeringsmaatschappij van Gerard Pique.  Het bedrijf zal in de komende 25 jaar ruim 3 miljard dollar investeren in de nieuwe opzet van de Davis Cup.  We moeten dus niet uitsluiten dat de Davis Cup-finale over enkele jaren net zo’n groot spektakel wordt als de Super Bowl. Pique wordt daarbij onder andere gesteund door Hiroshi Mikitani, de eigenaar van Rakuten. Het Chinese bedrijf is sinds afgelopen jaar ook de sponsor van FC Barcelona. Tevens is Mikitani een goede vriend van Pique.

Gerard Pique, die onder andere gesteund wordt door tennisser Novak Djokovic,  moet echter tot augustus wachten. Pas dan weet de verdediger van Barcelona of zijn opzet daadwerkelijk de vervanger van de huidige Davis Cup gaat worden. Tot die tijd is Pique vooral druk met het openen van een nieuw restaurant in de haven van Barcelona.

 

 

Speler Barça-school redt 20 leerlingen bij bloedbad Florida

Barcelona stapt in eSport competitie van Gerard Pique