in ,

Barcelona stapt in eSport competitie van Gerard Pique

FC Barcelona is een pioniersclub geworden na het bereiken van een overeenkomst met het bedrijf eFootball.Pro en KONAMI om deel te nemen aan de eerste editie van de PES2018 League-competitie die de komende weken van start gaat. De blaugranas zullen een professioneel team op de been brengen dat zal gaan concurreren met andere Europese teams die binnenkort bekend gemaakt gaan worden.

FC Barcelona krijgt met de samenwerking met eFootball.Pro wederom te maken met de zakenman Gerard Pique. Want ook dat bedrijf is eigendom van de verdediger van FC Barcelona.

eFootball.Pro is een eSports-bedrijf, een wedstrijdontwikkelaar en een maker van content. Het doel is om fans te voorzien van de evolutie van de traditionele voetbalshow. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Gerard Piqué en Javier Alonso is de directeur. Het bedrijf, gevestigd in Barcelona, bestaat uit 50 werknemers uit verschillende vakgebieden, zoals technologie, voetbal en eSports.

https://twitter.com/eFootballPro/status/968502024139689984

Met de nieuwe eSport competitie wil Pique de wereld veroveren en stadions vol krijgen  voor verschillende eSport evenementen. “Als speler ben ik verheugd dat mijn club heeft besloten om eSports in te gaan en zich aansluit bij dit innovatieve project dat we samen met KONAMI voorbereiden. Barça zal hun waarden aan de wedstrijd kunnen toevoegen en ik weet zeker dat ze  grote rivaal voor de rest van de teams zijn. Van onze kant, van eFootball.Pro, sluiten we ons aan bij de Club in dit nieuwe avontuur in de digitale wereld en we zullen hen begeleiden zodat ze hun fans het gevoel kunnen geven dat ze met de rest doen van hun sport”, aldus de verdediger van Barcelona.

Waar de competitie van start gaat en hoe het in zijn werk gaat is nog niet bekend.

‘Zakenman’ Pique wil tenniswereld op zijn kop zetten met nieuw plan Davis Cup

Barcelona eert ‘El Brujo’ Quini voorafgaand aan duel met Atletico Madrid