in

Speler Barça-school redt 20 leerlingen bij bloedbad Florida

Het Spaanse medium La Vanguardia  heeft  in Florida  een bijzonder verhaal ontdekt over het tragische bloedbad waarbij 17 studenten van de Stoneman Douglas High School in Parkland  afgelopen week door een oud-student werden dood geschoten.  Een van de helden die dag was  Anthony Borges.

De 15-jarige Borges was één van de helden van de noodlottige dag en redde het leven van 20 medestudenten.  Borges hielp de studenten om een schuilplek te vinden in één van de lokalen van de school toen een 19-jarige ex-student in het rond begon te schieten en daarbij 17 leerlingen dood schoot.  La Vanguardia  ontdekte dat Borges een speler is van de FCBEscola in Florida, een voetbalschool van de Catalaanse club die over de hele wereld meerdere vestigingen heeft. Als gevolg van die dappere daad, werd Borges vijf keer beschoten tussen zijn rug en benen en is hij nu herstellende in het ziekenhuis.

Ook FC Barcelona heeft inmiddels van de heldendaad van Borges vernomen en direct contact gezocht met de familie van Anthony. Barcelona heeft de familie aangeboden om overal bij te helpen waar nodig is.  Daarnaast is Anthony uitgenodigd om na zijn herstel naar Camp Nou te komen.

Droom komt uit! Doofblinde Barça-fan volgt wedstrijd via tekensysteem in Camp Nou

‘Zakenman’ Pique wil tenniswereld op zijn kop zetten met nieuw plan Davis Cup