in

‘Zakenman’ Pique opent restaurant in Barcelona

Gerard Piqué gaat opnieuw investeren. De voetballer van FC Barcelona opent een restaurant in Barcelona met uitzicht op zee. De verdediger werkt samen met een van de meest groeiende restauranthouders van de stad, Tomás Tarruella. Het restaurant zal worden gevestigd tussen het Hotel W Barcelona en het hoofdkantoor van Desigual. Het restaurant komt op de zevende verdieping van het nieuwe kantoorgebouw Ocean.

Het restaurant de Blue Spot wordt gevestigd op het  dak van het gebouw, dat 650 vierkante meter groot is en bovendien een panoramisch uitzicht heeft over het strand en de zee, aan de ene kant, en de nieuwe jachthaven Marina Vela aan de andere kant. Ook is een deel van de stad te zien vanaf het  nieuwe Ocean gebouw.

Gerard Piqué is slechts een van de financiële partners van het restaurant, dat wordt beheerd door de keten En Compañía de Lobos, eigendom van Pique’s partner en mede-oprichter van Grupo Tragaluz Tomás Tarruella. Pique moet met het nieuwe restaurant concurreren met Gallito, dat ook eigendom is van de groep en tevens op  slechts enkele minuten afstand zit gevestigd. Bovendien zal Tarruella binnenkort één van de grootste restaurants in de nieuwe jachthaven Marina Vela  openen.

Shakira

In april 2017 werd het bedrijf opgericht onder de naam Lobo Beach, dat nu een kapitaal van 300.000 euro heeft. Naast Tomás Tarruella, die president en CEO is, zijn enkele lokale partners, waaronder Pique’s vriendin Shakira’s onderdeel van  de raad van bestuur.

Gerard Pique is de directeur van de Blue Spot, de naam van het restaurant. Maar Pique’s vader zal officieel gezien worden als de investeerder in het project.

‘Zakenman Pique’

Voor Gerard Pique wordt het niet zijn eerste investering.  De verdediger van Barcelona is ook directeur van Kerad Games. Een bedrijf dat zich richt op het maken van games voor de smartphone. Bovendien heeft Pique een bedrijf met enkele spelers van Barcelona, waaronder Messi. Dat bedrijf staat nog in de kinderschoenen. Het richt zich vooral op het online gamen en Esport. Pique heeft grootse plannen met dat bedrijf en  wil onder andere grote E-competities gaan organiseren.

Yerry Mina: ”Had het vertrouwen dat ik zou gaan scoren”

‘FIFA stelt Barcelona in het gelijk; geen loyaliteitsbonus voor Neymar’