in

‘FIFA stelt Barcelona in het gelijk; geen loyaliteitsbonus voor Neymar’

Neymar Jr. kan voorlopig fluiten naar zijn  loyaliteitsbonus van FC Barcelona.  De Braziliaan, die in de zomer voor 222 miljoen euro naar PSG vertrok, zou na het verlengen van zijn contract bij Barcelona ruim 40 miljoen euro aan bonussen ontvangen, maar volgens de Catalanen heeft de aanvaller zich niet aan de afspraken gehouden. Een aanvraag van Neymar bij de FIFA  om in te grijpen werd volgens de Spaanse media dinsdag van tafel geveegd.

In oktober 2016 verlengde Neymar, na lang onderhandelen, zijn contract bij FC Barcelona.   Een loyaliteitsbonus van maar liefst 40 miljoen euro werd in het contract opgenomen.  In de zomer vertrok  Neymar naar PSG en dus wilde de Braziliaan zijn bonus incasseren. Barcelona weigerde echter mee te werken na de slinkse actie van de superster.

Een woordvoerder van FC Barcelona liet afgelopen jaar al weten dat Neymar de voorwaarden van zijn bonus  had geschonden.  Ten eerste mocht Neymar de maand voor 31 juli niet onderhandeld hebben met een andere club.  Daarnaast moest Neymar laten zien dat hij zijn contract bij FC Barcelona respecteerde.  Ten slotte zou FC Barcelona  het geld pas 1 september overmaken aan Neymar.

Rechter

Neymar Jr. zou volgens de Spaanse kranten inmiddels ook op de hoogte zijn van het besluit van de FIFA.  De Braziliaan zou kunnen overwegen om de zaak bij het spottribunaal CAS neer te leggen.  Maar een  meer voor de hand liggende stap zou de rechter zijn. Barcelona overweegt door het nieuws om Neymar aan te klagen voor contractbreuk. De club zou zo’n 75 miljoen euro willen zien van de Braziliaan.

‘Zakenman’ Pique opent restaurant in Barcelona

Video: Messi ook tijdens trainingen FC Barcelona geweldig