in

Xavi na rampweek: ”We betalen een hoge prijs voor de fouten”

Raphinha FC Barcelona

Een ongekend slechte week voor FC Barcelona. Na het puntverlies in de Champions League tegen Internationale was het zondagmiddag opnieuw raak voor de Catalanen. Want ook in de Clasico tegen Real Madrid moest de ploeg van trainer Xavi zijn meerdere erkennen. In Madrid werd Barcelona met 3-1 verslagen.

Xavi Hernández dacht dat de nederlaag na afloop niets te maken heeft gehad met het puntverlies in de Champions League. ”Ik denk dat het resultaat tegen Inter geen invloed heeft gehad op deze wedstrijd. We hebben Madrid bij vlagen terug gedrongen”, zei een gefrustreerde trainer na afloop, die zelf ook inziet dat het mogelijk een kantelpunt wordt in het seizoen. ”We zitten in een zeer negatieve situatie en betalen een hoge prijs voor de fouten die we maken.”

FC Barcelona werd zondag in Madrid bij vlagen eenvoudig uitgespeeld door de thuisploeg. Xavi steekt na de nederlaag zijn hand in eigen boezem. ”Misschien was het wel mijn fout. Het zijn fouten waar we naar moeten kijken en aan moeten werken.”

Barcelona speelt in spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Inter

Gavi volgt Pedri op als winnaar Kopa Trophy voor beste talent