in

Xavi met gehavende selectie FC Barcelona naar Mallorca

FC Barcelona

Xavi Hernández moet zondag tijdens de competitiewedstrijd met Real Mallorca aantreden met een gehavend FC Barcelona. De coach mist alleen al door de besmettingen van het coronavirus zeven spelers. De coach kreeg in aanloop naar het duel toch ook goed nieuws.

Zaterdag kreeg Xavi namelijk te horen dat Clement Lenglet en Samuel Umtiti negatief zijn getest. Zij zijn daardoor wel inzetbaar tegen Real Mallorca. Toch moet Xavi zondag puzzelen met zijn selectie. Alba, Balde, Alves, Gavi, Dembélé, Coutinho, Abde en Dest zullen vanwege het coronavirus niet in actie komen. Daarnaast kan Xavi geen beroep doen op de geblesseerde Pedri, Ansu Fati, Memphis, Braithwaite en Sergio Roberto. Tot slot is Sergio Busquets geschorst. Daarmee zijn er 14 selectiespelers niet inzetbaar bij FC Barcelona.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1477357938591293440

Xavi heeft daarom een aantal spelers van Barcelona B bij de selectie moeten halen. Toch verwacht de Spaanse media geen verassing in de opstelling: Ter Stegen; Araujo, Piqué, Eric, Mingueza; Nico, De Jong, Riqui Puig; Ilias, Luuk de Jong en Jutglà. Het duel tussen Real Mallorca en FC Barcelona begint zondag om 21.00 uur.

‘FC Barcelona haalt na Ferran Torres Spaanse ‘parel’ in huis’

Luuk de Jong bezorgt gehavend Barcelona zege op Mallorca