in

Luuk de Jong bezorgt gehavend Barcelona zege op Mallorca

FC Barcelona komt langzaam weer in zicht van een positie in de Liga die toegang biedt tot de Champions League. De ploeg van Xavi Hernández zette zondag een goede stap in de richting van de top-4. De Catalanen wonnen namelijk met 1-0 op bezoek bij Real Mallorca.

Luuk de Jong werd de grote man aan Catalaanse zijde. De Nederlander mocht door de vele afwezigen in de selectie weer eens in de basis beginnen. En spits creëerde de nodige kansen voor zijn ploeg. Xavi, die met een zeer jonge ploeg aan de aftrap begon, vanwege de vele coronabesmettingen en blessures, zag zijn ploeg prima overeind blijven tegen Real Mallorca.

En Luuk de Jong zorgde bij FC Barcelona voor het grootste gevaar. De Nederlander werkte in eerste instantie een bal op paal en even later werkte De Jong de bal met een fenomenale omhaal op de lat. Uiteindelijk kreeg de spits vlak voor rust zijn verdiende doelpunt. Hij kopte bij de tweede paal 1-0 binnen voor FC Barcelona, na een strakke voorzet van Mingueza.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1477740776297742341
https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1477744697124732936

Na de pauze kwam FC Barcelona minder goed in het spel door het felle spel van Mallorca. Barcelona B-talenten Alvaro Sanz en Estanis Pedrola debuteerden in de tweede helft. En met de jonge ploeg moest Barcelona mee in het vechtvoetbal van de thuisploeg.

Real Mallorca werd in de slotfase één keer echt gevaarlijk, maar Ter Stegen redde FC Barcelona met een geweldige redding. Met de 1-0 zege stijgt FC Barcelona naar de vijfde plaats in de Liga en is nummer drie van de Liga, Real Betis, op twee punten verwijderd.

FC Barcelona

Xavi met gehavende selectie FC Barcelona naar Mallorca

Pedri & Ferran Torres

Ferran Torres na presentatie positief getest op corona