in

Xavi klaar voor seizoensstart: ”We beginnen met veel enthousiasme”

Zaterdagavond is het dan zover. Dan begint FC Barcelona aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. De Catalaanse grootmacht hoopt de titelaspiraties kracht bij te zetten met een goede start. Trainer Xavi heeft veel zin in de eerste La Liga-wedstrijd in 2022-2023.

”Het moment van de waarheid begint morgen”, liet Xavi vrijdag weten de persconferentie. ”We beginnen met veel enthousiasme aan het nieuwe seizoen. De wedstrijd tegen Rayo Vallecano zal meteen een belangrijke test worden voor ons. Er zal best wat druk op staan, maar dat vind ik niet erg. Ik vind het eigenlijk wel fijn, omdat ik weet waar ik nu zit als hoofdtrainer.”

Het is nog maar de vraag of Barcelona met de nieuwe aanwinsten aan de aftrap kan verschijnen. Door de strenge regels van La Liga is het nog niet mogelijk gebleken om ze in te schrijven. Xavi ziet het wel goed komen. ”We zijn met elkaar optimistisch over de registratie van de nieuwe spelers. Ik weet dat mensen binnen de club goed werk verrichten om het op tijd voor elkaar te hebben.”

Vooralsnog is het onduidelijk wat er met Frenkie de Jong gaat gebeuren. Xavi ging nog even kort in op zijn situatie: ”Hij is een belangrijke speler voor me en hij maakt dan ook gewoon deel uit van de selectie. We zullen de komende weken zien wat er gaat gebeuren. De transfermarkt is nog open tot en met 31 augustus en tot die tijd is er nog van alles mogelijk.”

Frenkie, Lewandowski en Pedri schitteren in Gamper Cup

Barcelona slaagt erin om aanwinsten te registreren bij La Liga