in

Barcelona slaagt erin om aanwinsten te registreren bij La Liga

Heel goed nieuws op de vrijdagavond. Het is FC Barcelona gelukt om bijna alle nieuwe aanwinsten op tijd te registreren voor de competitiestart dit weekend. Raphinha, Lewandowski, Kessie en Christensen kunnen zaterdagavond hun debuut maken in de seizoensopener tegen Rayo Vallecano. Alleen Jules Kounde zal nog even moeten wachten.

Het was in de afgelopen dagen zeer de vraag of Barcelona kon voldoen aan de strenge eisen van La Liga wat betreft het salarishuishouden. Doordat de club al een poos dicht op de limiet zit is het lastig om nieuwe aanwinsten in te schrijven bij La Liga. Ook deze zomer was het weer een lastig traject. Maar vrijdagavond kwam er dus goed nieuws toen de betreffende spelers op de website van La Liga toegevoegd waren aan de selectie van Barcelona. Ook Ousmane Dembele en Sergi Roberto staan er bij. Zij tekenden deze zomer een nieuw contract bij de club en dus moesten ook zij opnieuw worden toegevoegd.

Het is Barcelona alleen nog niet gelukt om Jules Kounde te registeren. De club moet in de komende dagen nog wat ruimte zien te creëren in de salarishuishouding. Pas als dat gelukt is kan ook de Franse verdediger geregistreerd worden.

Xavi klaar voor seizoensstart: ”We beginnen met veel enthousiasme”

Barcelona kent valse seizoensstart met gelijkspel tegen Rayo Vallecano