in

Xavi gepresenteerd bij Barcelona: ”Ik ben erg emotioneel, heb kippenvel”

Xavi Hernandez is maandagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Barcelona. De voormalig middenvelder zette in Camp Nou zijn handtekening onder een contract tot en met de zomer van 2024. Vervolgens werd hij op het veld warm onthaald door het aanwezige publiek.

Xavi sprak de bijna tienduizend aanwezigen toe: ”Ik wil niet emotioneel raken, maar ik ben het toch wel. Ik heb kippenvel. Het is een droom die uitkomt. Ik keer terug met maximale verantwoordelijkheid, maar ook met veel enthousiasme. Ik wil snel beginnen. Ik voel dat Barça mijn thuis is, maar ik weet dat ik een heel grote verantwoordelijkheid heb.”

De club maakt een lastige tijd door in sportief en financieel opzicht. Maar Xavi legt de lat hoog: ”We zijn de beste club ter wereld en we zullen hard werken. Barça kan zichzelf niet toestaan ​​om gelijk te spelen of te verliezen. We moeten alle wedstrijden winnen. We gaan de tegenstander opjagen op hun eigen helft. Ik wil een team zien dat met hart en ziel speelt en eis dat de spelers hard werken en alles vol overtuiging doen. We zullen beoordeeld worden op de resultaten, maar die wil ik wel behalen met goed spel.”

Ansu Fati Clasico

‘FC Barcelona is Fati opnieuw weken kwijt’

Xavi FC Barcelona

Video | Xavi’s presentatie in Camp Nou