in

Voorbeschouwing: Barcelona zonder Messi, Betis hoopt op nieuwe dreun

Ansu Fati FC barcelona

FC Barcelona begon afgelopen week met een valse start aan een nieuw seizoen in de Liga. Op bezoek bij Athletic Bilbao werd in de slotminuten met 1-0 verloren. Doordat Real Madrid en Atletico Madrid in de afgelopen twee weken wist uit te lopen, staat Barcelona direct onder druk. De Catalanen treffen zondagavond (21.00 uur) namelijk Real Betis in het eigen Camp Nou.

Real Betis verloor afgelopen week in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen van Real Valladolid (2-1). De bezoekers zijn er op gebrand om Camp Nou met een goed resultaat te verlaten, aangezien het ambitieuze Betis zich dit seizoen wil plaatsen voor de Champions League. De bezoekers brachten in de zomer onder meer grote namen als Fekir naar Sevilla, maar Barcelona wist ook Junior Fipro weg te plukken bij Betis. De bezoekers en hopen met ex-Barça-spelers Marc Bartra, Cristian Tello en Kaptoum Barcelona opnieuw te kunnen verrassen. Afgelopen seizoen won Real Betis namelijk met 4-3 in Camp Nou.

Geen Messi, wel Fati

Ernesto Valverde werd het afgelopen week na de nederlaag bij Bilbao ook niet makkelijk gemaakt. De oefenmeester zag Ousmane Dembélé met een blessure uitvallen, Luis Suarez staat ook enkele weken met een blessure langs de kant en daarbij is Lionel Messi deze week nog niet fit bevonden voor het duel met Real Betis. Valverde moet daarom zondag puzzelen om met een goede voorhoede voor de dag te komen.

Valverde, die dus niet over een volledige voorhoede kan beschikken, verraste zaterdag wel met de bekendmaking van zijn selectie. Zo bleven onder meer Todibo en Aleña buiten de selectie, maar riep de coach wel de 16-jarige Ansu Fati op. De talentvolle aanvaller slaagde er in de afgelopen maand in om vriend en vijand te verrassen. De A-junior liet zich in de voorbereiding zien bij Barcelona B, waardoor Valverde hem deze week mee liet trainen bij het eerste elftal. Een goede trainingsweek werd bekroond met een oproep voor het duel met Real Betis.

Mochten Frenkie de Jong en de andere nieuwkomers vanavond in actie komen, dan maken zij hun officiële debuut in Camp Nou. Voor Gerard Pique wordt het zijn 500ste wedstrijd voor FC Barcelona.

Badalona Barcelona B

VIDEO | Badalona – Barça B

Cupra FC Barcelona

FC Barcelona in zee met Cupra als autosponsor