in ,

Piqué één wedstrijd verwijderd van nieuw mijlpaal: 500 wedstrijden

FC Barcelona had naar alle waarschijnlijkheid meer verwacht van de seizoensopener tegen Athletic Bilbao. De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ging verrassend met 1-0 verloren. Zondag hoopt de ploeg de zure nasmaak van de nederlaag van zich af te spelen. In eigen stadion is Real Betis dan de tegenstander. De nummer tien van het afgelopen seizoen wist vorig jaar als enige club te winnen in Camp Nou. Waar Lionel Messi waarschijnlijk zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen zal maken, staat Gerard Piqué voor wedstrijd 500 in zijn carrière. In aanloop naar Piqué zijn mijlpaal, maakte de club een mooi overzicht van de verdediger in het shirt van de Blaugrana.

Piqué kwam gedurende een periode van zeven jaar uit voor verschillende jeugdelftallen van Barcelona. In 2004 maakte hij de overstap naar Manchester United. In oktober 2005 maakte hij zijn debuut in de Premier League. Nog geen drie jaar later keerde hij terug naar Barcelona. Bij Barcelona groeide hij al snel uit tot steunpilaar in de achterhoede. In zijn eerste seizoen als basisspeler veroverde hij onder leiding van Pep Guardiola de Champions League, door in de finale af te reken met zijn oude club Manchester United. Twee jaar later was het wederom raak voor Piqué, die door wederom Manchester United te verslaan in de finale, zijn tweede CL-winst met Barcelona mocht bijschrijven.

Sinds zijn debuut in 2008 werd Piqué acht keer kampioen van Spanje, won hij zes keer de beker met Barça en veroverde hij drie keer de Champions League. Daarnaast veroverde hij met Barcelona ook nog eens drie keer de UEFA Super Cup, drie keer de wereldbeker voor clubteams en zes keer de Spaanse Supercopa.

Garcia blij met transfer Busquets: ”Hij heeft het echte Barcelona-profiel”

Badalona Barcelona B

VIDEO | Badalona – Barça B