in

Garcia blij met transfer Busquets: ”Hij heeft het echte Barcelona-profiel”

FC Twente lijkt in de komende uren te gaan stunten op de transfermarkt. De Tukkers hebben de transfer van Oriol Busquets bijna afgerond, zo laat trainer Gonzalo Garcia vrijdagmiddag aan De Twentsche Courant Tubantia weten. De nummer acht van de Eredivisie moet alleen nog wachten totdat het papierwerk in orde is.

”Hij is op weg naar ons. Het wachten is alleen nog op het papierwerk. Zo gauw dat in orde is komt hij naar ons toe”, laat de Spaanse coach aan de krant weten. Daarmee lijkt FC Twente de strijd te gaan winnen van onder meer FC Utrecht, Udinese en Borussia Mönchengladbach. “Misschien hebben we een streepje bij hem voor omdat wij de eerste waren.”

Garcia had na afgelopen seizoen voldoende tijd om de middenvelder van FC Barcelona B samen met Ted van Leeuwen te bekijken in Spanje, omdat de Segunda Division B langer doorloopt. ”De competities in Spanje lopen langer door, waardoor we die gelegenheid hadden.”

Voor FC Twente was het geen makkelijke weg om de aanvoerder van Barcelona B te overtuigen. ”In het begin was een vertrek voor hem onbespreekbaar voor Barcelona, omdat hij met de eerste selectie trainde. Maar nu hebben we gelukkig alsnog de kans gekregen. Het was niet makkelijk, omdat hij natuurlijk niet de meeste financiële middelen hebben”, aldus Garcia.

https://twitter.com/BarcaSourceENG/status/1164883329646301187

Technisch directeur van FC Twente, Ted van Leeuwen, heeft opnieuw met een goed plan een pareltje weten te strikken. ”Ook hem hebben we binnengekregen door er snel bij te zijn en hem een goed plan voor te schotelen. Hij heeft beelden van onze wedstrijden gezien, hij weet dat er hier enkele Spaanstalige jongens rondlopen en dat hij zich bij ons kan ontwikkelen.”

Oriol Busquets kan bij FC Twente rekenen op een basisplaats. ”Hij kan op 6 spelen, op 8 en ook nog centraal achterin. Hij heeft als speler het echte Barcelona-profiel”, vindt Garcia. Bij Barcelona B zat de aanvoerder aan zijn plafond, maar een overstap naar de eerste selectie is met de hevige concurrentie nog te vroeg. Een overstap naar de Eredivisie is voor de Catalaan een uitstekende oplossing.

Andrés Iniesta steelt show tijdens afscheidswedstrijd Fernando Torres

Pique speelt tegen Real Betis mogelijk zijn 500ste wedstrijd voor FC Barcelona

Piqué één wedstrijd verwijderd van nieuw mijlpaal: 500 wedstrijden