Andrés Iniesta steelt show tijdens afscheidswedstrijd Fernando Torres

Het had eigenlijk het feestje van Fernando Torres moeten worden, de ontmoeting tussen Sagan Tosu en Vissel Kobe. De Spanjaard, die in 2008 zijn land naar de eindzege van het Europees Kampioenschap schoot, maakte vanmiddag zijn laatste officiële minuten in het professionele voetbal. Alsof het zo had moeten zijn, trof Torres in zijn afscheidswedstrijd voormalig ploeggenoten David Villa en Andrés Iniesta. Het werd echter niet het feestje van Torres, maar dat van Iniesta. De oud-middenvelder van Barcelona maakte er een schitterende show van.

De wedstrijd tussen de nummer zestien en twaalf van de Japanse J1 eindigde in een 1-6 overwinning voor Vissel Kobe. Na 45 minuten spelen hadden Iniesta en zijn teamgenoten al flink afstand genomen van Sagan Tosu. Halverwege stond het namelijk al 0-3. Iniesta, die met een rake strafschop de voorsprong verdubbelde, had het op zijn heupen. Na een korte combinatie bezorgde hij de bal op schitterende wijze bij een ploeggenoot, die de bal vervolgens alleen nog hoefde af te leggen:

In de tweede helft liep Vissel Kobe nog verder weg bij de ploeg van Fernando Torres, die in zijn laatste wedstrijd als professional niet in staat was om na rust het tij nog te keren. Kyogo Furuhashi was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de 0-4 en 0-5, alvorens Thomas Vermaelen (oud-Barcelona, nu Vissel Kobe) de bal in eigen doel schoot: 1-5. Hotaru Yamaguchi maakte er in de slotfase nog 1-6 van, waarmee hij ook de eindstand verzorgde. Bij Vissel Kobe maakten Vermaelen en Samper de negentig minuten vol. Iniesta ging na 45 minuten naar de kant, terwijl Villa tien minuten voor het einde het veld betrad.