in

WINWIN

‘Aanvoerder Barcelona B in beeld bij FC Twente’

FC Twente hoopt tegen het einde van de transfermarkt nog te kunnen stunten op de transfermarkt. De Tukkers zijn terug in de Eredivisie en hebben inmiddels een Spaanse enclave opgebouwd met spelers als Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa. De twee hebben een verleden bij FC Barcelona en worden misschien in de komende dagen wel vergezeld door Oriol Busquets.

De 20-jarige aanvoerder van Barcelona B is inmiddels het belofte-elftal ontgroeid en krijgt komend seizoen nog geen kans in de A-selectie. Een transfer naar de Eredivisie is volgens de club de beste optie. De Spaanse sportkrant Sport weet woensdag namelijk te melden dat FC Utrecht en FC Twente interesse hebben in de jonge middenvelder. In de afgelopen weken kreeg Busquets al aanbiedingen van Udinese en Juventus, maar die sloeg hij af. Eerder had ook PSV interesse in de spelmaker.

Technisch manager Eric Abidal heeft het jonge talent geadviseerd om een transfer naar de Eredivisie te maken, waar de club hem op de voet kan volgen. Barcelona heeft veel vertrouwen in de aanvoerder van Barcelona B en hoopt dan ook dat Busquets stappen kan maken in de Eredivisie. Zowel FC Utrecht als FC Twente zouden akkoord zijn gegaan met een huurdeal voor één seizoen zonder extra clausules. Bij beide clubs kan Oriol Busquets bovendien rekenen op speelminuten. Maar de Tukkers zouden in pole position zijn vanwege de vele Spanjaarden bij de club.

Oriol Busquets, die een contract tot 2021 heeft bin Barcelona, was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog onderdeel van de A-selectie van FC Barcelona. Voor de trip door Azië was de middenvelder door Ernesto Valverde opgeroepen en begon hij tegen Chelsea zelfs in de basis.

Messi - Suarez - Vidal

Rondom Barça: Real Betis vraagt Messi rustig aan te doen

Andrés Iniesta steelt show tijdens afscheidswedstrijd Fernando Torres