in

LOLLOL WTFWTF

FC Barcelona in zee met Cupra als autosponsor

Cupra FC Barcelona

FC Barcelona heeft Audi definitief ingeruild als autosponsor. De Catalanen gaan voor de komende vijf jaar in zee met het Spaanse automerk Cupra. Dat maakten beide partijen zondag voor het duel met Real Betis bekend.

Al weken was er sprake van een samenwerking tussen FC Barcelona en het uit Barcelona afkomstige Cupra, maar zondag maakten beide partijen de deal bekend. De spelers zullen niet alleen te zien zijn in de auto’s van Cupra, het merk zal ook de global partner van de club worden. Cupra krijgt onder meer een skybox en het merk zal binnen- en buiten het stadion ook veelvuldig te zien zijn.

“Deze innovatieve alliantie met een van ’s werelds grootste voetbalclubs toont onze sterke gok voor het merk CUPRA en onze toewijding met Barcelona. Bovendien zal de samenwerking met een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de stad onze globaliseringsstrategie als organisatie ondersteunen”, zei Luca de Meo, directeur van SEAT en voorzitter van de speciale divisie Cupra.

Audi

Audi maakte afgelopen seizoen bekend de samenwerking met FC Barcelona te stoppen. De club hield zich niet altijd aan de afspraken tussen beide partijen. Zo kwamen de spelers niet altijd in hun Audi naar de club. Het is niet bekend of de spelers met het nieuwe merk Cupra wel verplicht worden om met hun Cupra naar de club te komen.

Ansu Fati FC barcelona

Voorbeschouwing: Barcelona zonder Messi, Betis hoopt op nieuwe dreun

Barcelona zonder Messi ruim langs Betis