in

Voorbeschouwing: Barça treft een Inter in vorm

Na vier achtereenvolgende teleurstellende resultaten in de Liga, wist FC Barcelona afgelopen zaterdag eindelijk weer te winnen. In de strijd om de koppositie werd Sevilla met 4-2 verslagen. Het fenomenale optreden van Marc Andre Ter Stegen ging de hele wereld over, maar dat mocht de schrik vanwege de blessure van Lionel Messi niet deren. Onderzoek na afloop van de wedstrijd wees uit dat de aanvoerder en sterspeler van de Catalanen mogelijk zes wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan, waaronder de dubbele confrontatie met Inter Milan in de Champions League en El Clasico. De eerste confrontatie met Inter staat morgen op het programma en BarçaSource blikt daarom vooruit op de wedstrijd.

Met Inter Milan treft FC Barcelona een team in goeden doen. Na een teleurstellende start – de eerste vier wedstrijden in de Serie A leverden slechts vier punten op – heeft de ploeg van trainer Luciano Spalletti de weg omhoog gevonden. Afgelopen zondag werd stadgenoot AC Milan nog met 1-0 verslagen, dankzij een laat doelpunt van sterspeler Mauro Icardi. Ook in de Champions League zijn de Italianen zeer goed begonnen. Zowel Tottenham Hotspur als PSV werden met 2-1 verslagen. Ook Barça won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Champions Leagueseizoen. In eigen huis werd PSV met 4-0 verslagen, terwijl Tottenham in Londen met 2-4 van de mat werd gespeeld. Zowel Barça als Inter begint morgen dus met zes punten uit twee wedstrijden aan de strijd om de eerste plek in groep B.

Onderlinge confrontaties

In het seizoen 2009/2010 stonden FC Barcelona en Inter Milan maar liefst vier keer tegenover elkaar in het miljardenbal. In de groepsfase eindigde de confrontatie in Italië in een doelpuntloos gelijkspel; in Camp Nou zegevierde Barça met 2-0 dankzij doelpunten van Piqué en Pedro. De fanatieke fan van FC Barcelona kan zich zonder twijfel de dubbele confrontatie in de halve finale nog wel herinneren. Inter Milan, dat destijds onder leiding stond van José Mourinho, won de heenwedstrijd in Italië met 3-1. De Catalanen kwamen die wedstrijd nog wel op voorsprong. Pedro was de doelpuntenmaker namens Barça. Maar onder aanvoering van een weergaloze Wesley Sneijder knokten de Italianen zich terug in de wedstrijd. Een kwartier voor de pauze was de Nederlander verantwoordelijk voor de Italiaanse gelijkmaker. In de tweede helft nam Inter dankzij doelpunten van Maicon en Diego Millito afstand: 3-1.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1054327756975034368

De terugwedstrijd werd een wedstrijd waar menig supporter van FC Barcelona tijdens een slecht nachtje nog wel eens van wakker schrikt. Ondanks een vroege rode kaart voor Thiago Motta, lukte het de mannen van Pep Guardiola niet om de Italiaanse muur te slechten. Pas zes minuten voor tijd wist Gerard Piqué het net te vinden. De 1-0 overwinning was niet genoeg voor een plek in de finale, die uiteindelijk door hetzelfde Inter werd gewonnen van Bayern München.

Ondanks de verloren halve finale in 2010, geniet Barça een positief balans in de wedstrijden tegen Inter. Van de zestien wedstrijden die beide ploegen tegen elkaar hebben gespeeld, zowel officiële als vriendschappelijke wedstrijden, wonnen de Catalanen er acht, tegenover vijf Italiaanse overwinningen en drie gelijke spelen. Van die acht overwinningen werden er maar liefst zeven in eigen huis geboekt. Slechts één keer zegevierden de Milanezen in Barcelona. Barça kan dus met een goed gevoel toewerken naar de derde wedstrijd in de Champions League.

Mauro Icardi

Dat goede gevoel wordt versterkt door de overwinning op Sevilla, maar kreeg tegelijkertijd een enorme dreun door het wegvallen van Lionel Messi. Voor Inter Milan natuurlijk geen tegenvaller, dat in de naam van Mauro Icardi zelf ook de beschikking heeft over een veel scorende Argentijn. De aanvalsleider, die overigens geen beste band met Messi schijnt te hebben, is ook dit seizoen weer enorm belangrijk voor zijn team. Icardi was in de wedstrijden tegen zowel Tottenham als PSV belangrijk met een treffer. Tegen de Engelsen verzorgde hij de gelijkmaker; in Eindhoven was hij verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Een leuk feitje: de Argentijn heeft in het verleden voor FC Barcelona gespeeld. Tot minuten in het eerste elftal kwam het echter niet. In 2011 vertrok de aanvaller voor een bedrag van 400.000 euro naar het Italiaanse Sampdoria, waar hij in twee seizoenen zo’n dusdanig goede indruk maakte dat Inter Milan hem besloot over te nemen. Ondanks zijn korte periode in Barcelona, vond het officiële kanaal van de Catalaanse topclub het de moeite waard om zijn doelpunten met het publiek te delen:

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1054343289170771968

FC Barcelona-Inter Milan begint morgen om 21:00 uur en staat onder leiding van Ovidiu Alin Hategan.

Messi mist mogelijk zes duels voor Barcelona

Valverde-Inter

Valverde: ”Natuurlijk gaan we Messi missen, maar het is een uitdaging”