in

Valverde: ”Natuurlijk gaan we Messi missen, maar het is een uitdaging”

Valverde-Inter

FC Barcelona staat voor een loodzware week, waarin het niet de clasico tegen Real Madrid speelt, maar ook in de Champions League Inter treft. Maar hoe gaat Ernesto Valverde het met FC Barcelona doen zonder de geblesseerde Lionel Messi?

”Natuurlijk gaan wij Lionel Messi missen”, zei Ernesto Valverde tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Inter. ”Maar tegelijkertijd is het een enorme uitdaging voor ons in de komende wedstrijden. De beste manier om hem niet te missen is door te winnen. Het hele team zal een stap extra moeten doen.” Barcelona is momenteel de koploper in groep B van de Champions League, maar het heeft hetzelfde aantal punten als de Italiaanse club.

Inter in bloedvorm

FC Barcelona kan woensdag afstand nemen van Inter, maar de Italianen kunnen bij een overwinning in Camp Nou de koppositie in groep B overnemen. Ernesto Valverde verwacht dan ook geen eenvoudige wedstrijd tegen de nummer drie van de Serie A. ”We verwachten een Inter dat op z’n aller best van de competitie is met zeven overwinningen op rij. Het is een elftal met veel pit”, aldus de coach van Barcelona, die dit duel als het belangrijkste duel in de Champions League ziet. ”We hebben beide zes punten. Dit kan het kantelpunt zijn. Je hoopt toch het eerste duel van twee tegen Inter goed af te sluiten.”

 

Voorbeschouwing: Barça treft een Inter in vorm

Barcelona zonder Messi veel te sterk voor Inter