in

Barcelona zonder Messi veel te sterk voor Inter

FC Barcelona heeft woensdag goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. De Catalanen, die het voor het eerst zonder Lionel Messi moesten doen, wonnen in het eigen Camp Nou met 2-0 van Internationale en lopen daarmee uit op de concurrentie. 

Bij afwezigheid van Lionel Messi was het niet Ousmane Dembélé die zijn plek verving, het was Rafinha die de voorkeur kreeg van Ernesto Valverde. De Braziliaan speelde afgelopen seizoen nog bij Inter en kreeg tegen zijn oude club weer eens speelminuten. De coach had tegen de Italianen bovendien Sergi Roberto weer terug in de basisformatie. Maar ook zonder Lionel Messi was er geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona.

De ploeg domineerde de wedstrijd volledig en kreeg via Coutinho de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot ging nog hoog over, maar Barcelona zou vervolgens een legio aan kansen krijgen via onder meer Lenglet en Suarez. Toch was het Rafinha die na ruim een half uur spelen tegen zijn oude ploeg scoorde en daarmee Barcelona fraai op 1-0 zette. De Braziliaan kon voor het doel de bal vrij binnen schieten na een geweldige pass van Luis Suarez.

Barcelona bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. De bezoekers kwamen met Icardi een aantal keer voor het doel van Ter Stegen, maar de Duitser hoefde slechts één keer echt de armen te strekken. Nadat Barcelona via Coutinho de paal raakte en via Lenglet nog een grote kans kreeg, was het duel pas na ruim 83 minuten beslist in het voordeel van de Catalanen. Jordi Alba kon in de verre hoek 2-0 maken voor Barcelona, nadat hij door Ivan Rakitic alleen op het doel af gestuurd werd.

Barcelona kon het duel uiteindelijk eenvoudig uitspelen en blijft door de overwinning de koploper in groep B van de Champions League. De Catalanen lopen bovendien uit op Tottenham Hotspur en PSV, die beide inmiddels op acht punten achterstand staan. Zondag wacht een nieuwe test voor Barcelona. Dan staat de clasico op het programma.

Valverde-Inter

Valverde: ”Natuurlijk gaan we Messi missen, maar het is een uitdaging”

Samenvatting | FC Barcelona – Inter (2-0)